After Effects! Die hadden we nog niet gehad.

Ik denk dat animaties een van de sterkste vormen van communicatie is, als het doel informatie geven is. Je hebt met animatie alle macht over het product; je kan precies vormgeven hoe het eruit moet gaan zien. Als je er mee om kunt gaan tenminste …

Onze proof of concept is vooral dat: een bewijs dat we nagedacht hebben over een concept, maar het is nog ver van een eindproduct dat we ergens af zouden durven leveren. Animeren is tijdrovend werk (ben ik achter gekomen), zeker als je het programma tegelijkertijd gaat leren kennen. Het was wel erg leerzaam, en ik denk dat het in de toekomst zeker van pas gaat komen!

Het idee is een animatie waarin we de kijker meenemen op een trip langs de afdelingen bètawetenschap op de Science Park Zernike. De mogelijkheden voor middelbare scholieren zijn eindeloos, en op deze manier maken we tegelijkertijd een versimpelde weergave, maar laten we ook zien hoe ongelofelijk veel keuze je hebt. Het idee dat het allemaal heel dichtbij elkaar ligt illustreert ook dat je je niet vanaf het begin meteen vast hoeft te pinnen.

De animatie dient voor nu vooral om de aandacht vast te houden aan de gesproken tekst, en daarop in te spelen. We hebben voor de animatie gekozen voor een terugkerende stijl (steeds dezelfde poppetjes) en een aantal trucjes, zoals het zoom-effect en kleuren. Als we dit verder gaan uitwerken zullen vooral de animaties wat meer gelikt moeten. Daar gaat nou eenmaal veel tijd in zitten :’)